Oavsett om man är kvinna eller man, är vad man har på fötterna som drar uppmärksamheten till sig i många fall. En snygg man i en välsydd kostym, men som bär smutsiga och halvtrasiga skor, förstör hela helhetsintrycket. Samma sak är det med kvinnor men män som ofta bär kostym på arbetsplatser måste lägga manken till ännu mer för att dessutom ge en seriös bild av sig själv. Fula och omoderna skor gör, enligt många studier, att kollegor och chefer samt det motsatta könet upplever mannen som oseriös.

Hela och rena

Se till att skorna alltid passar till resten av looken och putsa dem med jämna mellanrum. Skor tar formen av fötterna, speciellt om de är gjorda av läder, så skoblock är smart att stoppa i finare skor.

Sist men inte minst, byt skor och använd dem inte varje dag. Det sliter mycket på dem och gör att man i längden måste köpa nytt oftare. Ha inte tennissockor till kostymskor, utan bär strumpor som har samma nyans som skorna.

Högklackat

Skor är enklare för kvinnor. De kan bära skorna lite hur de vill eftersom det kvinnliga modet är mer tolerant. Men i vissa fall måste man dock bära högklackat. Höjden på klacken kan emellertid variera och har man fotproblem bör man använda en lite bredare och lägre klack. Just nu är det inne med breda klackar och mer fotriktiga skor, till många kvinnors lättnad.

Om man är tvungen att bära högklackat eller sandaler med tunn sula, finns idag mängder av inlägg som gör det bekvämare för fötterna, även i öppna skor. De är genomskinliga och ganska mjuka och syns inte när man går.

En variant till högklackat och som faktiskt rekommenderas av fotläkare, är de halvhöga kilklack-skorna som även finns i sandalform. Mycket snygga och skönare att gå i.

Ett tips! Gå i sköna skor till festen eller jobbet och byt skor där. I alla större städer ser man kvinnor som tar med sig stilettklackarna till arbetet och går hem i tennisskor.