Shoppa på nätet

Näthandeln har fullkomligt exploderat på senare år och allt fler butiker tvingas stänga igen p.g.a. de dyra hyrorna och de färre shoppingbesökarna. De flesta märken har idag en hemsida där man både kan se de senaste kollektionerna och samtidigt handla direkt. Många människor tycker det känns smidigt, eftersom man kanske inte har tid att gå i butiker. Det kanske inte finns butiker i närheten om man bor på landet eller man vill helt enkelt inte ställa sig i ett varmt provrum och prova kläder som ett tiotal andra människor har rivit och slitit i. Vid näthandel får man hem en orörd produkt i ett fint paket, utan sminkfläckar eller trasiga sömmar.

När man handlar över nätet kan man visserligen inte prova men fler och fler nätbutiker börjar erbjuda smidiga storleksguider där systemet räknar ut vilken storlek man passar bäst i utifrån vikt, längd, ålder och kroppstyp. och ofta har åtminstone de stora klädkedjorna och shoppingsidorna som erbjuder en mängd märken, enkla retur-eller bytespolicys med gratis frakt som gör att man lätt kan ändra sig om man vill.

Att köpa plagg på rea

Många väntar febrilt på rean för att unna sig det där lilla extra som man har gått och suktat efter i flera veckor. Men det är viktigt att inte göra för många impulsköp bara för att det är billigt. Då riskerar plaggen att bli garderobsprydnader som man gömmer längst in i något hörn eller ger bort.

Saker som är perfekta att köpa på rea, är plagg som man länge har gått och tänkt på eller plagg som man faktiskt behöver, som jackor, kappor och stövlar. Oftast handlar det om lite dyrare kläder som man kan få till 50% när rean väl sätter igång.

Samtidigt gäller det att inte vänta för länge för att se om varan sätts ner ytterligare. Då kan någon lätt hinna före och så står man där, ångerfull och arg att man inte slog till i tid.