Det är ofta lättare sagt än gjort, men känns mycket bra när man väl har hittat dit. Att hitta sin personliga stil behöver inte betyda att man ser ut som en clown eller sticker ut för mycket. Man kan följa trenderna och klä sig enkelt och diskret eller haka på de senaste mönstren och accessoarerna. Det viktiga är att den framhäver personen.

När man väljer en stil är det dels viktigt att tänka på sin kroppstyp, dels titta inåt på sin egen personlighet och känna sig bekväm i kläderna man bär. Det är en perfekt kombination av rätt färger, former, material och snitt.

Att känna sig bekväm

Samtidigt måste man känna att man trivs med kläderna. Om alla stylister propsar på att det är just det här man ska ha på sig och man själv bara känner att man vill sjunka genom jorden, måste man tänka om. Det är personen som ska uppmärksammas, inte bara kläderna.

Köp färre plagg som kan kombineras

Det är betydligt bättre att ha en halvtom garderob som kan matchas med många andra plagg, än att fylla den till bredden och inte hitta något som går bra till något annat. Att inte handla var och varannan dag hjälper också miljön och att tänka ekologiskt är något som värdesätts nuförtiden.

Hitta en röd tråd

Man uppfattas som mer seriös och trovärdig om man har en stil som följer en röd tråd genom alla plagg. Det är också då den personliga stilen syns och man får ett s.k. varumärke. Att förnya sig är bra men om man byter stil titt som tätt, blir det inte bara svårt för andra att känna igen en – det blir även svårt att känna sig komplett själv.

Att våga välja bort plagg

Det finns en uppsjö av kläder idag, men man behöver faktiskt inte köpa alla. Rensa då och då i garderoben och undvik impulsköp som bara samlar damm. Att gå in och titta på plagg som man aldrig använder och sedan välja bort liknande plagg när man är ute i butikerna, gör att man undviker dåliga köp i framtiden.